Спорт 21 жовтня

БАСКЕТБОЛ

Перемоги поділили

У суботу та неділю відбулися матчі першого туру чемпіонату України з баскетболу  серед чоловіків у вищій лізі. Рівненський БК-93 «Пульсар-ШВСМ» вдома приймав сусідів — луцьку команду «Університет-Волиньбаскет». Суперники розійшлися по-сусідськи — поділили перемоги.

Першого ігрового дня сильнішими були господарі — 82:78 (19:18, 17:21, 20:17, 26:22). Не менш драматичним виявися повторний матч. Всі намагання рівнян добитися дубля ні чим не завершилися — 69:72 (19:23, 13:15, 16:15, 21:19).

ФУТЗАЛ

Перші очки на виїзді

Одне очко додав до своєї скарбнички  у чемпіонаті України з футзалу в «Екстра-Лізі» МФК «Кардинал-Рівне». В Єнакієвому рівняни розійшлися миром із місцевим «Єнакієвцем» — 3:3 (1:0).

Поступаючись по ходу матчу (0:2), підопічні Сергія Піддубного зуміли відігратися і вийти вперед із рахунком (3:2). Прикро, але втримати перемогу МФК «Кардинал-Рівне»  не зумів. За дві хвилини до завершення поєдинку господарям вдалося врятуватися від поразки.  У МФК «Кардинал-Рівне» відзначилися: Олександр Бондар (двічі) та Михайло Волянюк.

Решта результатів 5-го туру: «Енергія» — «Локомотив» — 3:3, «ЛТК» — «Ураган» — 5:1. Лідирує у чемпіонаті львівська «Енергія» — 11 очок. МФК «Кардинал-Рівне» - з 7 пунктами на п’ятому місці.

ФУТБОЛ

«ОДЕК» — чемпіон

За тур до завершення чемпіонату області з футболу у першій лізі оржівці гарантували перемогу у змаганнях. Вигравши вдома у «Случа» (1:0), підопічні Олега Кучера стали недосяжними для своїх переслідувачів — 39 очок після 15 ігор. На вісім менше у рівненської «Славії» (після 16 ігор).На третьому місці - «Ізотоп-РАЕС» (30 пунктів після 17 матчів) і на четвертому - «Гоща-АМАКО» (17 матчів і 28 очок). Результати ігор: «Ізотоп-РАЕС» — «Волинь-Цемент» — 7:1, «Енергія» — «Гоща-АМАКО» — 1:0, «Славія» — «Сокіл» —2:1, «Маяк» — «РОКО-Городок» — 5:0.

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

Срібний успіх рівнянки

Вдало виступила Юлія Городенко на відкритому чемпіонаті України з кульової стрільби серед юніорів в Києві. Наша землячка, яка є кандидатом у майстри спорту, була другою у стрільбі з пістолета на дистанції 25 метрів. Тренує спортсменку – заслужений тренер України Сергій Бондар.

БЕЙСБОЛ

Чемпіона не здолав

На стадіоні "Хімік" відбулись матчі 1/2 фіналу кубка України з бейсболу. Рівненський клуб "Західний вогонь" приймав чемпіона України — "КНТУ". На жаль, але зараз рівняни не  в змозі  на рівних  боротися  із кіровоградськими спортсменами. Як наслідок дві поразки  — 2:9 та 3:14.  У захисті у нашій команді відзначились пітчери Іван Скринський (РДГУ) та Ігор Литвинчук, філдери Дмитро Кілієвич (ЗОШ №8), Максим Романчук (ЗОШ №19) та Станіслав Сидорук (Технічний коледж НУВГП) а у нападі - Олександр Вознюк (РЕГІК), Костянтин Остапчук, Вадим Горовой (ЗОШ №8) та Артур Курильчук (ВПУ №1). Тренує команду Володимир Судимак.
РЕГБІ

Турнір до свята

Відразу двом подіям (Дню народженню рівненського регбі та 70-й річниці з дня народження засновника клубу, колишнього міського голови Рівного Віктора Чайки) був присвячений міжнародний турнір з регбі-7 у Рівному. За кубок змагалися місцеві РК "Рівне", "Связі" і "Юніор" та гості з білоруського Мінська - РК "Вепри". Перемогли в турнірі регбісти РК "Рівне", здолавши білорусів у фінальному поєдинку з рахунком (33:0).

• Володимир Присяжнюк