Спорт 13 січня

ТУРНІР
«Славія» шансів не залишила
Традиційно в різдвяні свята на майданчику ДЮСШ-4 відбувся доброчинний турнір з футзалу присвячений пам’яті капітана МФК «Случ» Анатолія Мудика, який передчасно пішов з життя. На старт нинішнього турніру (шістнадцятого за ліком) вийшло шість  команд, які були поділені на дві групи.
У групі А «Славія» впевнено посіла перше місце вигравши ДЮСШ-4 (5:2) та «Карат» (2:0). Друге місце посіли вихованці спортивної школи, які здолали «Карат» (1:0). У групі Б домінував минулорічний переможець «Сокіл», який здолав «Рівне-112» (6:3) та «Хімік» (5:4). Четвертим півфіналістом став колектив «Рівне-112», який здолав «Хімік» (5:3). У півфіналі «Славія» не залишила шансів  «Рівне-112» — 7:1 (3:1), а  «Сокіл» переміг  «ДЮСШ-4» — 4:0 (1:0). У фінальному матчі «Славія» познущалася над «Соколом», який ще в першому в першому таймі чинив опір. Проте підопічні Сергія Дьомушкіна у другому таймі зняли всі питання щодо  переможця — 8:1 (2:0).
Після матчу відбулося нагородження переможця турніру перехідним Кубком. Нагороду вручив батько Анатолія Мудика — Микола Дем’янович. Від організаторів зібрані кошти Миколі Мудику вручив директор ДЮСШ-4 Віталій Засморжук.

ФУТЗАЛ
Втихомирити «Ураган» не вистачило часу
У шістнадцятому турі чемпіонату України з футзалу «Екстра-Ліга» МФК «Кардинал-Рівне» завітав до Івано-Франківська, де зустрічався із місцевим «Ураганом». Гості чинили гідний опір, але поступилися 1:2 (0:1).
Господарі відзначилися на початку обох таймів — на 4 та 22 хвилинах. У другому випадку їм «допоміг» граючий тренер рівнян Сергій Піддубний, м’яч від якого влетів у ворота. Останні хвилини поєдинку МФК «Кардинал-Рівне» грав у п’ять польових гравців. На 38-й хвилині Віталій Танський скоротив відставання. На жаль, на більше не вистачило часу.
Результати решти ігор: «Енергія» —  «ЛТК» — 6:2, «Єнакієвець» — «Моноліт» — 2:2. Лідирує у турнірній таблиці львівська «Енергія» — 34 очки. Харківський «Локомотив» відстає на п’ять пунктів. Рівняни з 12 очками перебуває на шостому місці.

ХОКЕЙ
У новий рік — з поразки
Невдало розпочав 2012 рік рівненський ХК «Фаворит». У західноукраїнській аматорській хокейній лізі наша команда поступилася «Калушу» — 2:3. У турнірній таблиці лідирує «Явір» — 24 очки, на три менше у «Калуша». На третьому місці перебуває ХК «Фаворит» — 18 очок.

ВІДЗНАКА
Знай наших!
Дванадцятий раз  Асоціація спортивних журналістів України провела конкурс «Підсумки спортивного року». Серед численних номінацій в двох були відмічені рівняни. «За вірність спортивній журналістиці» було нагороджено Миколу Пікулу, а «Кращим фотокореспондентом АСЖУ» визнано Андрія Деркача (вже вдруге!).

ЗАХІД
Олімпіада без рівнян
У вівторок вихованці ДЮСШ-1 урочисто підняли прапор Національного олімпійського комітету України. Так юні спортсмени долучилися до Перших юнацьких Зимових Олімпійських ігор, які стартували в австрійському Інсбруку. А були всі шанси у чотирьох вихованців школи взяти участь у змаганнях. На жаль, до програми Перших юнацьких зимових Олімпійських ігор фрістайл, як складну дисципліну, не включили. Шкода!

ФУТБОЛ
Команди — на старт!
21 січня стартує чергова відкрита зимова першість Рівного з футболу пам’яті Володимира Шморгуна. Серед 34 команд-учасниць будуть не лише представники обласного центра.
Колективи будуть розподілені на три групи, які змагатимуться на полі парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, а також на запасних полях стадіонів «Авангард» та «Хімік». Завершиться першість 1 березня.