Шаурма – це популярна страва з лавашу, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви хочете, щоб вона була соковитою, то краще приготувати її з куркою, а замість майонезу використати інший соус – так шаурма буде більш корисною.
Український шеф-кухар Анатолій Добровольський на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом домашньої шаурми з куркою та смачним соусом без майонезу.
Рецепт домашньої шаурми з куркою
Інгредієнти:
- тортілья\лаваш – 5 шт
- салат айсберг\капуста
- м‘ясо куряче з стегон – 400-500 г
- паприка – 1 ст. л.
- сіль, перець
- олія для маринаду – 2 ст. л.
- бекон – 150 г
- огірки мариновані або квашені – 100 г
- сир твердий
Соус:
- сметана – 2 ст. л.
- кетчуп – 2 ст. л.
- часник – 1 зубчик
- гірчиця в зернах – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- М'ясо змішати з сіллю, перцем, паприкою та олію. Перемішати та посмажити на сковороді чи грилі.