Сьогодні відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй

Привітання Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України з Міжнародним днем миротворців ООН

Шановні бойові побратими!

Від імені особового складу Командування об’єднаних сил ЗС України та себе особисто вітаю Вас із Міжнародним днем миротворців Організації Об’єднаних Націй!

Одним з актуальних напрямків діяльності ООН, в силу загострення міжнаціональних конфліктів, стала миротворча діяльність. Її суть полягає у врегулюванні протистояння в гарячих точках світу та захисті мирного населення.

Сьогодні, як ніколи, миротворча діяльність є вкрай важливим засобом збереження миру та стабільності в неспокійних регіонах нашої планети. Операції з підтримання миру та безпеки в умовах розширення спектру конфліктів у світі залишаються дієвим інструментом з попередження збройних протистоянь та повернення країн до злагодженого співіснування.

Особовий склад національних контингентів і персоналу Збройних Сил України у складі міжнародних операцій виконує завдання з підтримання миру і безпеки у семи країнах. Українські військовослужбовці стали невід’ємною складовою миротворчих сил ООН.

Шановні воїни-миротворці, висловлюю Вам щиру подяку за неоціненний вклад у забезпечення миру. Бажаю Вам міцного здоров’я, добра, злагоди та успішного повернення додому!

Слава Україні!
Разом переможемо!

• Генерал-лейтенант Сергій Наєв