Сьогодні у Рівненському районі обирають голову ТГ

У Малолюбашанській громаді 31 жовтня обирають голову. Голосування позачергове, бо попередній керівник Віктор Талащук помер торік від COVID-19. Із 64-х громад Рівненщини Малолюбашанська – єдина, де цьогоріч позачергово обирають голову. Про це повідомили у Рівне.Суспільне.

У Малолюбашанській громаді, за інформацією голови територіальної виборчої комісії (ТВК) Євгенії Гук зареєстровано 5 120 виборців, кандидатів на позачергові вибори сільського голови громади чотири.

Голосування відбувається на 11 дільницях. Усі вони, за даними голови ТВК, відкрилися вчасно, о 8:00.

"Розпочалося вже голосування, напливу поки немає. Але погода гарна, сонячно, то люди прийдуть, десь після 13:00, як з церкви вийдуть. Вдома за станом здоров'я в нас голосуватимуть 152 виборці, які попередньо написали відповідні заяви", – розповіла Євгенія Гук.

Що відомо

  • У Малолюбашанській територіальній виборчій комісії зареєстрували чотирьох кандидатів на посаду очільника громади.
  • У Малолюбашанській територіальній виборчій комісії почали приймати документи від кандидатів на посаду очільника громади з 21 вересня.
  • У склад Малолюбашанської громади колишнього Костопільського району входять три сільради: Малолюбашанська, Мащанська та Мирненська. У складі загалом 11 сіл: Мала Любаша, Борщівка, Лісопіль, Маща, Глажева, Кам’яна Гора, Новий Берестовець, Мирне, Данчиміст, Моквин, Тихе.
  • В громаді на 31 жовтня 2021-го року призначили перевибори сільського голови. Попередній очільник помер у листопаді 2020-го.