Смартфони в Європі стануть довговічнішими

Єврокомісія прийняла до розгляду законопроект, який зобов’язує виробників робити довговічніші смартфони та забезпечувати їх повноцінним ремонтом. Ці вимоги будуть поширюватися на виробників, які постачають смартфони до країн Євросоюзу.

Законопроект висуває кілька вимог до компаній, які випускають смартфони. Вони повинні встановлювати в мобільні пристрої акумулятори, які після 1000 циклів заряджання збережуть не менше 80% від номінальної ємності. Протягом п’яти років з моменту випуску пристрою компанія-виробник зобов’язана забезпечувати сервісні центри запчастинами цієї моделі, включаючи акумулятор, екран, задню кришку, лоток для SIM-карти та інше.

Компанії повинні будуть розробити та ввести нове маркування, яке наочно показуватиме енергоефективність смартфонів (включаючи швидкість зарядки та час автономної роботи), їх захищеність від води та пилу, а також стійкість до падінь та ударів.

Крім того, виробникам буде заборонено випускати оновлення прошивки, які уповільнюють роботу смартфонів. Законодавці вважають, що такими оновленнями компанії недобросовісно змушують споживачів купувати нові пристрої через те, що старими стає некомфортно користуватися.

За матеріалом Itechua