Слідчі повідомили про підозру водію за спричинення ДТП у Рівному з чотирма з потерпілими

Наразі двоє потерпілих перебувають у тяжкому стані у реанімації. Зловмиснику може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, автопригода сталася другого червня, близько 21:20 на перехресті вулиць «Грушевського-Гагаріна-Богоявленська». Водій автомобіля «Skoda Kodiaq», рухаючись на заборонений сигнал світлофора, допустив зіткнення з автомобілем «BMW» під керуванням 37-річного рівнянина.

Кермувальник позашляховика та один із його пасажирів із місця події втекли.

Внаслідок ДТП травмувався керманич «BMW» — таксист, а також пасажир цього ж авто — 60-річний уродженець Львівської області, який попередньо, вже два роки проживає на Рівненщині.

Також в реанімації перебуває пасажирка автомобіля «Skoda» — 25-річна жителька Рівного, а в травматологічному відділенні — 27-річний пішохід.

Слідчі встановили, що власником транспортного засобу є підприємець, 55-річний рівнянин, а особою, яка, ймовірно керувала позашляховиком — його син, 30-річний житель Рівного. Відтак, поліцейські впродовж кількох годин встановлювали місце перебування останнього.

Учора, третього червня, близько 20 години 30-річний водій сам з’явився до Рівненського районного управління поліції разом із адвокатом. Він зізнався, що в той час дійсно перебував за кермом позашляховика, однак, запевняє, що їхав на зелений сигнал світлофора. Водночас, чому втікав з місця події не пам’ятає.

Поліцейські встановили і особу пасажира «Skoda». Нив виявився уродженець Гощанського району, який наразі мешкає у Рівному. Чоловік сам звернувся за допомогою до медиків Гощанської районної лікарні. Наразі він не надає жодних пояснень поліцейським, посилаючись на погане самопочуття.

Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення 30-річному рівнянину про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 286 КК України. Також підготовлено та скеровано до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.