Слідчі повідомили про підозру шістьом учасникам влаштованих на Сарненщині «розбірок»

За результатами 15 обшуків, проведених у селі Переброди колишнього Дубровицького району вчора, 31 жовтня, поліцейські вилучили знаряддя скоєних злочинів та інші речові докази, які мають суттєве значення у відкритих кримінальних провадженнях. 

У ході слідства поліцейські встановили, що 28 жовтня близько 11:30 троє чоловіків, перебуваючи у місцевому магазині, нанесли удари заздалегідь підготовленими металевими прутами двом односельцям. Після скоєного 22-річний молодик вийшов на вулицю, де незаконно заволодів мотоциклом «Bird», який належить 31-річному знайомому. Завівши двигун «з буксиру», поїхав у невідомому напрямку. Потому близько 14 години через тривалі неприязні відносини між двома компаніями жителів села Переброди стався черговий конфлікт. Чоловіки вийшли на проїзну частину на вулиці Миру та перекрили рух транспортних засобів. Із криками та погрозами на адресу одне одного підійшли до автомобіля «Volkswagen Passat B5», пошкодили транспортний засіб та нанесли тілесні ушкодження особам, які знаходились у салоні.

За фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та вчиненому із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень шістьом жителям села Переброди віком від 18 до 50 років слідчі відділення №1 (м. Дубровиця) повідомили про підозру за частиною 4 статті 296 КК України, а 22-річному — ще й за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом.

Під час проведення обшуків за місцями проживань фігурантів кримінального провадження поліцейські вилучили знаряддя злочину: металеві та дерев’яні палиці, металеві прути, жердини, газові балончики тощо. Крім того, у зловмисників виявили та вилучили дві мотопомпи кустарного виробництва, сім водозабірних рукавів, три нарізні мисливські рушниці та одну — гладкоствольну. За цими фактами вирішується питання про додаткову правову кваліфікацію.

Слідчі дії проводили дубровицькі поліцейські спільно із оперативниками та слідчими обласного управління за силової підтримки спецпідрозділів РПОП, КОРД та ТОР та процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури.

Досудові розслідування у відкритих кримінальних провадженнях тривають. Поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до злочинів, скоєних 28 жовтня у Перебродах.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області