Скільки отримає Рівненщина на обладнання для шкіл і підготовку вчителів НУШ

Цьоріч для розвитку Нової української школи на Рівненщину спрямують субвенцію з державного бюджету в сумі 57797,3 тис. грн. Кошти передбачені на закупівлю обладнання та матеріалів для початкових класів та пілотних шкіл, а також на перепідготовку педагогів, повідомляє пресслужба управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Відтак, на закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи на Рівненщину надійде 41595,4 тис. грн.

Для придбання обладнання, інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень, засобів навчання, у тому числі навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою для закладів загальної середньої освіти, що беруть участь у експерименті з реалізації Державного стандарту початкової освіти спрямують 699,3 тис. грн.

На підвищення кваліфікації педагогічних працівників та проведення супервізії виділять 15502,6 тис. грн.

Загалом, у 2020 році Уряд обіцяє спрямувати 1,4 млрд грн на обладнання для шкіл і підготовку вчителів Нової української школи у країні. Варто також зазначити, що минулого року для розвитку Нової української школи на Рівненщину надійшло близько 51 млн грн.