Ситуація з вакцинацією на Рівненщині вчителів не однозначна

На Рівненщині лідерами з вакцинації від коронавірусу можна вважати освітян Боремельської громади, де щеплення отримали більше 80% працівників в усіх п’яти школах. Також показовою є Козинська громада, де 80-відсотковий показник вакцинації є чотирьох школах з шести, а також Дубровицька ТГ – у 28 закладах більшість вакцинованих.

Про це на нараді в першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна повідомив начальник управління освіти у науки Петро Коржевський. До наради долучилися керівники РДА, профільних департаментів, керівництво Рівненської міськради.

«На Рівненщині спостерігається стрімке поширення COVID-19, зростає кількість госпіталізованих. А на минулому тижні ми втратили аж 5 людей, - звернувся до присутніх Сергій Подолін. – Нагадаю, що у разі, якщо область перейде у «жовту» чи «помаранчеву» карантинну зону, в очній формі працюватимуть лише ті школи, де кількість вакцинованих вчителів перевищує 80%. Тому, аби не допустити на Рівненщині освітнього колапсу, потрібно, значно пришвидшити темпи вакцинування освітян».

За результатами наради Сергій Подолін доручив головам РДА провести особисті наради із керівниками громад, директорами шкіл, під час яких наголосити на важливості вакцинації проти COVID-19. Адже, чи будуть ходити діти до школи у разі запровадження більш жорсткого карантину, наразі залежить від директорів шкіл і педагогів.

До слова, найнижчі темпи вакцинації вчителів у Великоомелянській, Вирівській, Дядьковицькій, Зорянській, Корецькій, Малинській, Повчанській, Рафалівській, Рокитнівській, Старосільській, Шпанівській територіальних громадах. Тож учні цих шкіл, більше за все, перейдуть на дистанційку під час «жовтої» зони.

«Ми бачимо громади із абсолютно діаметральними позиціями. Є керівники територій, директори та працівники шкіл, які розуміють – вакцинація є питанням не лише особистої безпеки, а й національної. На жаль, є безвідповідальні власники навчальних закладів», - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Наразі на Рівненщині працює 6 пунктів щеплень, 124 пункти вакцинації, а також 48 виїзних бригад медиків, які готові щеплювати від коронавірусу у навчальних закладах.