Симуляційний центр клінічних навичок відкрили у Рівному

Сьогодні на базі комунального закладу вищої освіти Рівненської медичної академії відбулася офіційна презентація Симуляційного центру клінічних навичок. Нову лабораторію вдалося відкрити за сприянням Україно- швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти», що реалізовується Швейцарським інститутом тропічної медицини і громадського здоров’я й фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

Про це інформує Рівненська обласна рада.

Центр складається з двох лабораторій. Кожна з них включає в себе три симуляційні кімнати. А саме:

  •  1 кімната: для відпрацювання медичних навичок, яка включає камери, мікрофони, а також медичне обладнання і штучні руки, ноги, сідниці, які можуть бути підключені до комп’ютера;
  •  2 кімната: звідки інструктор і викладач надає інструкції — управляють навчальним процесом;
  •  3 кімната: де студенти з викладачем переглядають записане відео — як вони виконували маніпуляції, виявляють помилки і підкреслюють гарні маніпуляції.

Проєкт відкрив вже п’ять Лабораторій клінічних навичок: у Львові на базі Львівської медичної академії ім. Андрія Крупинського, в Тернопільському медуніверситеті, в стінах Харківського національного медичного університету, на базі Житомирського медичного інституту та в стінах Центру симуляційної медицини Буковинського медуніверу. Відкриття у Рівненській медакадемії шосте і заключне. Далі україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» заглибиться у роботу над покращенням викладацьких і комунікаційних навичок медичних освітян, які в тому числі працюють в симуляційних центрах.