Сім наркозлочинів за добу виявили та задокументували поліцейські Рівненщини

Під час воєнного стану поліцейські, працівники тероборони та громадські активісти посилено патрулюють вулиці населених пунктів. Відтак, виявляють втричі більше осіб, які зберігають чи розповсюджують наркотичні речовини, в порівняні з мирним часом.

Учора, 14 квітня, близько 13:30 працівники роти поліції особливого призначення під час поверхневої перевірки у кишенях 18-річного жителя Рівного виявили 80 «закладок». В телефоні хлопця також була локація місця «кладу», де він заховав у пакет з-під соку 38 розфасованих доз. Крім того, поліцейські за місцем проживання виявили та вилучили в загальному ще 200 доз амфетаміну, канабісу, екстазі та солі MDPV. Юнак пояснив, що влаштувався закладчиком через телеграм-канал.

Слідчо-оперативна група задокументувала злочин. За фактом зберігання наркотичних речовин з метою збуту відносно 18-річного зловмисника слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України.

У цілому за минулу добу на вулицях обласного центру у підозрілих осіб під час поверхневих перевірок правоохоронці виявили іще п’ять фактів зберігання різних наркотичних речовин, а ще один — у Здолбунові. За усіма ними дізнавачі Рівненського РУП та ВП № 6 (м. Здолбунів) розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 309 КК України.

Вилучені наркотичні речовини поліцейські скерували для проведення відповідних експертиз, за результатами яких прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема і про повідомлення зловмисникам про підозру.

Поліція Рівненської області