Що відомо про німецький танк Panther KF51

Видання The Times зазначає, що у Німеччині представили новий танк – KF-51 Panther. При цьому виробник наголошує, що він здатний легко перевершити в бойових умовах Т-14 «Армата».

Найбільший німецький виробник представив перші зразки танка KF-51 Panther. Чим відрізняється ця модель від конкурентів?

Вважається, що його гармата має дальність вогню більше 6 км, а ще має протитанкові дрони з вибухівкою масою 4,5 кг. Ці дрони здатні кружляти перед нападом на мету протягом 60 хвилин.

KF-51 експерти назвали наступником німецького “Леопарду 2”. Щоправда, також цей танк можна назвати конкурентом російського Т-14 «Армата».

Виробник Rheinmetall підкреслює, що KF-51 Panther перевершує російський танк майже у всьому. Головна зброя, якою оснащений німецький KF-51, – це 130-міліметрова гладкоствольна гармата. Дальність стрілянини при цьому у неї більша, ніж у Challenger 3 (Великобританія) та M1-A2 Abrams (США). Крім цього, у танку встановлено автомат заряджання, тому до його екіпажу можуть входити троє людей, а не чотири. Ззаду є у танка кулемет для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Коштувала розробка нової моделі понад 100 мільйонів євро. Щоправда, серійне виробництво KF-51 Panther почнеться лише щонайменше через два роки.

За матеріалом Itechua.com