Що робити вступнику в разі помилки в документах

У випадку наявності розбіжностей даних у Єдиній державній електронній базі з питань освіти з даними, що вводяться під час реєстрації електронного кабінету вступника, вступник не зможе зареєструвати кабінет.

Якщо дані, що введені вступником під час реєстрації електронного кабінету, правильні, це свідчить про наявність помилки в документах про повну загальну середню освіту або сертифікаті ЗНО.

Відповідно вступник отримає повідомлення із зазначенням коду помилки 3.3.1. (помилка в даті народження) або 3.3.2. (помилка в прізвищі, імені або по батькові).

У такому випадку вступнику необхідно звернутися до сервісу підтримки електронних кабінетів вступників або до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Якщо помилка виявлена в сертифікаті ЗНО, вступнику необхідно звернутися до регіонального центру оцінювання якості освіти, у якому він реєструвався для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Якщо помилка виявлена у свідоцтві про здобуття повної загальної середньої освіти (атестаті) вступник надсилає на електронну пошту сервісу підтримки електронних кабінетів vstup@inforesurs.gov.ua лист про необхідність виправлення помилки.

У темі листа вступнику необхідно вказати код помилки «Помилка при реєстрації П3.3.1.». або «Помилка при реєстрації П3.3.2.».

До листа необхідно додати сканкопії (фотографії) свідоцтва / атестата про ПЗСО (з ПІБ, серією, номером, датою видачі), сертифіката ЗНО (з ПІБ, номером, піном, роком видачі), паспорта / документа, що посвідчує особу (з ПІБ, датою народження, серією, номером), та скріншот з помилкою.

За результатами перевірки сервіс підтримки електронних кабінетів надає вступнику можливість створити електронний кабінет.

Разом з тим вступнику необхідно зробити дублікат документа про повну загальну середню освіту з виправленою помилкою. Замовляти виготовлення нового документа повинен заклад освіти, який видав цей документ.