Ще одна амбулаторія запрацювала на Березнівщині

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини розпочала роботу у селі Богуші, що у Березнівському районі, повідомляють на сайті Рівненської ОДА. Відтепер місцеві жителі зможуть отримати первинну допомогу та зробити лабораторні обстеження за місцем проживання в комфортних та затишних умовах.

Голова Березнівської райдержадміністрації Олег Піщанський розповідає, медзаклад побудували за рік і в ньому обслуговуватимуть 1200 жителів села.

У новозбудованому приміщенні розташовані реєстратура, кабінети здорової дитини, сімейного лікаря та профілактичних щеплень, процедурний кабінет, денний стаціонар, кімната для персоналу, кабінет для зберігання медикаментів, стерилізаційна та фізіотерапевтичний кабінет. Амбулаторія оснащена необхідним медичним обладнанням.

З метою забезпечення відповідних умов праці для лікаря облаштовано житло та придбано службовий транспорт.  Це вже четверта амбулаторія у Березнівському районі. Аналогічні заклади зведені в селах Зірне, Білка та Бистричі.

 У рамках проекту Світового банку також проводиться реконструкція ФАПів під амбулаторії у селах Поліське, Поляни, Кам’янка та капітальний ремонт лікарських амбулаторій в селах Балашівка, Друхів, Вітковичі, Малинськ, Тишиця, Прислуч та Моквин з добудовою, про це розповів голова Березнівської райдержадміністрації Олег Піщанський.