Росіяни обстріляли Запорізьку АЕС: місцеві жителі повідомляють про вибухи

За непідтвердженою інформацією журналістів, війська РФ завдали двох ударів по території атомної електростанції.

Запорізька атомна електростанції в тимчасово окупованому Енергодарі зазнала обстрілу з боку російських військ. У місті чутно вибухи, не заперечується провокація з боку Збройних сил РФ. Про це повідомило видання "Телеграф" із посиланням на місцевих мешканців.

За даними журналістів, у місцевих телеграм-каналах Енергодару наводиться інформація, що раніше російські війська зігнали на територію АЕС велику кількість військової техніки. Підприємство "Енергоатом" також повідомляло про намір окупантів розмістити вибухівку в машинних залах енергоблоків. За словами мешканців міста, вогонь по території станції ведеться зі ствольної та реактивної артилерії.

Окупанти не дозволяють працівникам станції покинути її територію, тоді як співробітники російського підприємства "Росатом" нібито екстрено евакуюються. Ті, хто залишився на території об'єкта, пересуваються там у протигазах і в костюмах хімічного захисту, пише видання.

Журналісти з посиланням на непідтверджені дані повідомили про два удари по території Запорізької АЕС. Місцеві жителі припустили, що так окупанти хочуть підготувати ґрунт до підключення станції до російської електричної мережі. Також повідомляється про обстріл міста Нікополь з території станції.