Рівнянина засудили до 13 років за ґратами за держзраду

Жителя Рівненської області засудили до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Чоловік визнав, що передавав росії інформацію про стратегічні об’єкти свого регіону.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Прокурори заявляють, що чоловік мав проросійські погляди та діяв з ідеологічних мотивів. На завдання представника правоохоронного органу рф, він із жовтня 2021 року збирав і через месенджери передавав до росії інформацію про стратегічні об’єкти Рівненської області.

Дані стосувалися встановлення режиму охорони, наявності контрольно-пропускних пунктів, додаткових захисних споруд і критично важливих об’єктів військової частини Збройних Сил України, яка дислокується на Дубенщині.

Також засуджений відстежував та передавав інформацію щодо руху військової техніки Збройних Сил України із Рівного в напрямку Києва, залізничних ешелонів з військовою технікою та представниками військових формувань, які у складі ЗСУ беруть участь у захисті та обороні територіальної цілісності України.

Чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Як зазначає Офіс Генпрокурора, у суді він свою вину визнав.