Рівненський апеляційний суд вдруге взяв під варту підозрюваного у збуті кокаїну з Латинської Америки

Суд апеляційної інстанції скасував ухвалу слідчого судді місцевого суду від 12 жовтня 2021 року про обрання підозрюваному у вчиненні тяжкого злочину запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту цілодобово та задовольнив апеляційну скаргу прокурора про обрання рівнянинові запобіжного заходу — тримання під вартою строком на 60 діб, без визначення розміру застави.

Нагадаємо, 37-річному чоловікові та двом його спільникам, один із яких оголошений в розшук, органи досудового розслідування повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконний збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Чоловік підозрюється у тому, що 25 червня намагався збути в Рівному 40 грамів кокаїну. Це була оперативна закупка, про яку продавець не здогадувався.

При затриманні підозрюваного правоохоронцям довелося застосувати попереджувальні постріли в колеса автомобіля «Audi Q7», на якому рівнянин намагався зникнути з місця події.   

І це вже вдруге Рівненський апеляційний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вперше суд апеляційної інстанції скасував ухвалу місцевого суду від 27 червня, а вчора — від 12 жовтня 2021 року, якими підозрюваному в організації наркоугруповання місцевий суд обрав запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.  

Підозрюваного, який має подвійне громадянство, України та Ізраїлю, який підозрюється у розповсюдженні кокаїну з Латинської Америки на територіях Рівненської та Волинської областей, який так і не погодився видати органам досудового розслідування закордонний паспорт, а також відмовляється давати покази і співпрацювати зі слідством, взяли під варту в залі суду.

В Слідчому ізоляторі він перебуватиме щонайменше до 10 грудня 2021 року.