Рівненська ОДА оголосила тендер на капітальний ремонт огорожі аеропорту

Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації 6 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Інноваційні технології ЛТД» капремонт огорожі ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне» за адресою: вул. Авіаторів, 5 А, с. Велика Омеляна, Рівненський район Рівненська область за 142,77 мнл грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма відремонтує периметр безпеки аеропорту. Це перший пусковий комплекс. Та встановить систему контролю доступу (другий пусковий комплекс). Аналіз прозорості досліджували НАШІ ГРОШІ.

IP-відеокамери HikvisionDS-2CD2T43G2-4I (2.8 мм) 4 Мп ІК з монтажем замовили по 7 140 грн. Їх можна придбати за майже вдвічі меншими цінами 4 3744 528 грн.

Угодою передбачено, що найбільше затрат піде на матеріальні ресурси – 89,04 млн грн. Наприклад, згідно з підсумковою відомістю ресурсів, сітчасті панелі різних розмірів обійдуться у 46,97 млн грн.

Спіральні бар’єри безпеки 600/5 коштують по 4 482 грн. У документі не вказується, хто виробник цього товару. Але, наприклад, ексклюзивний виробник колючого дроту «Кайман» продає спіральні бар’єри безпеки «Єгоза-Стандарт-600/5» (з подібними характеристиками, що запропонували «Інноваційні технології ЛТД») по 4 080 грн. Також на 10% дешевше ці бар’єри  продаються і на «Розетці»

Природний рядовий пісок замовили по 852 грн./куб. м. Це значно дорожче від цін на інших тендерах. Наприклад, Київська САД закуповує його 117-272 грн./куб. м, а на тендері Чопської міськради для ремонту водогону його купували по 300 грн./куб. м.

Очікувана вартість закупівлі – 145,20 млн грн. Тобто економія склала менше 2%.

На торгах єдиним конкурентом переможця було ТОВ «МБС-Інжинірінг», яке запропонувало вищу ціну – 143,40 млн грн.

Київським «МБС-Інжинірінг» володіють киянин Владислав Бичков і Руслан Сівер з Ірпеня. Раніше її співзасновницею була Олена Матвіюк. Нині фірмою керує Тимур Рамакаєв, а колись – Андрій Ужва.

У «Прозорро» міститься інформація, що ТОВ «БК «Аадамант» та ТОВ «Смек» звертали увагу, що відносно підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору замовник у тендерній документації встановив вимогу: «Аналогічним вважається договір про закупівлю робіт за кодом ДК 021:2015 – 45342000-6 Зведення огорож». На їх думку, така вимога являється дискримінаційною та обмежує коло потенційних учасників, оскільки прийняти участь в даній закупівлі зможуть лише ті учасники, які мають в наявності договір виключно з відповідним кодом класифікатора.

Водночас представники ОДА зазначили, що замовник самостійно визначає перелік документів, які мають надаватись учасниками для підтвердження їх кваліфікації. І було враховано специфіку робіт, щоб учасник підтвердив аналогічний досвід саме у зведенні огорож, передбаченого цією закупівлею.

Засновником та директором ТОВ «Інноваційні технології ЛТД» (Одеса) є одесит Іван Жиляков. Йому також належить МПП «Фірма «Енергоремонтналадка» та ПП «Кентуккі».

Згідно з «Прозорро», у 2020-2021 рр. ТОВ «Інноваційні технології ЛТД» виграла тендерів на загальну суму 366,77 млн грн. Найбільше підрядів фірма отримала від «Укренерго».