Рівненщина: Під обстрілами врятував понад 1800 осіб

Громада вважає, що її мешканець заслуговує на високе звання Героя України і проситиме про це Президента України.

Погодьтесь, не так уже й часто громада вважає, що її мешканець заслуговує на високе звання Героя України і проситиме про це Президента України. Саме такої думки земляки Володимира  Брички (на знімку) із села Карпилівка Рокитнівської територіальної громади (Сарненський район Рівненщини).

Прізвище цієї людини часто згадувалось серед активних волонтерів області ще з 2014 року, коли просвітер Церкви  Християн  Віри Євангельської Володимир Бричка організовував гуманітарні вантажі для наших захисників на схід  України. Та й з перших днів російського вторгнення допомога фронту та постраждалим областям ще більше активізувалась. Зумів чоловік разом з місцевою владою, мешканцями організувати збір та доставку гуманітарної допомоги  у  ті населені пункти, які цього найбільше потребують.

Односельці та мешканці сусідніх сіл поважають Володимира Дмитровича. Він для них є беззаперечним авторитетом і прикладом людяності, тому теж активно долучились до волонтерства. Щодо людяності, то Володимир Дмитрович  разом  з дружиною Надією  Семенівною виховали 12 рідних та 2 прийомних дітей. Тепер тішаться 42 онуками. Для них усе роблять, аби скоріше  настав мир.

- З початку війни Володимир Бричка із Гостомеля, Ворзеля, Бучі, Ірпеня вивіз понад 1800 осіб, - розповідає рокитнівський селищний голова Григорій  Таргонський. – Він вивіз з геріатричного пансіонату з Київщини 20 немічних людей, які не могли самостійно пересуватися, а ще 50 маленьких діток із будинку малюка.

- Підібрали по дорозі дідуся, який велосипедом з Іванкова їхав дві доби до Ковеля, – згадує Володимир Бричка.

- Мешканці  нашої громади дуже пишаються такими людьми, як Володимир Дмитрович. Тож від багатьох чув пропозиції, аби місцева влада клопотала  перед Президентом України про присвоєння йому звання Героя  України, – каже керівник Рокитнівської  громади. – Я  знаю багато років цього чоловіка і впевнений, що не заради нагороди, а за покликом серця він усе це робить для Перемоги, для України. Однак нам би було дуже  приємно, щоб нашого земляка високо і заслужено оцінила держава.

Світлана КИБУКЕВИЧ.
За матеріалом Голос України