Рівненщина не готова до пом`якшення карантину – Офіс Президента

Рівненська область входить до шести регіонів, які не готові до пом'якшення карантинних заходів

Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, повідомляє Офіс Президента. 

Зокрема, йшлося про те, що шість областей ще не готові до пом'якшення заходів безпеки. Це Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська області, а також Закарпаття та Волинь. Ці регіони не відповідають критеріям щодо показників захворюваності, заповненості ліжок у лікарнях та кількості тестувань, які дали б змогу перейти до адаптивного карантину на нинішньому етапі.

В інших областях дозволяють певні пом’якшення, однак не зобов’язують до них, адже місцева влада має дивитися, наскільки можливо впроваджувати ці заходи в тій чи іншій ситуації. Йдеться про відкриття дитячих садків, запуск громадського транспорту, проведення спортивних заходів без глядачів за участі не більше 50 осіб, релігійні заходи за участі не більше однієї особи на 10 кв. м площі будівлі, роботу готелів, крім функціонування в них ресторанів та спа-зон. Усе це – за умови дотримання заходів безпеки, - зазначають в ОП. 

Нагадаємо, на засіданні обласної комісїі ТЕБ та НС було вирішено не пом'якшувати карантин на Рівненщині через зростання кількості хворих на коронавірус. Тож усі обмеження діятимуть й надалі. Наступного дня аналогічне рішення прийняли й на засіданні міської комісії ТЕБ та НС у м. Рівне. 

У той же час в ОДА пояснили, що рішення можуть переглянути у разі якщо впродовж останніх 7 днів на території Рівненщини буде не більше 138 інфікувань.