Рівненщина гостинно приймає переселенців

Рівненській області з початку війни, тобто з 24 лютого, надано прихисток понад 15 тисячам вимушено переміщеним особам. Для переселенців на Рівненщині підготували житло – це гуртожитки. Свої помешкання пропонують і самі мешканці області.

Люди з інших регіонів, які внаслідок війни були змушені переїхати на Рівненщину, цікавляться реєстрацією після поселення та можливістю працевлаштування. Також співвітчизники дякують за гостинність та щедрість мешканцям області й розповідають свої історії, як війна торкнулася їх особисто.

Серед таких й Ірина з сином, які переселилися в Рівне з околиць Києва.

Зараз вони в безпеці в одному з гуртожитків, а ще тиждень тому ховалися від обстрілів.

«Заскочили в першу-ліпшу електричку на вокзалі. Потяг, як виявилося, курсував у Рівне. Тут, у вас на Рівненщині, відносно спокійно. Дякую волонтерам за всю допомогу, адже є де спати, є що їсти та є кого обійняти. Насправді з дуже важким серцем їхала з дому. Мрію про одне – повернутися додому назад. Адже там все рідне, все своє. У планах – посадити город, але поки перед очима – лише ракети над подвір‘ям та блокпости», - розповіла жінка.

Ірина додає, що її син готовий боронити край, і вже був у військкоматі.

Нагадуємо, що працюють гарячі лінії ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області для вимушено евакуйованих осіб і тих, хто хоче запропонувати допомогу:

(0362) 400 100

098-505-83-25

097-008-81-91.

Рівненська ОВА