Рівне отримає ще два укриття

У Рівному розширюють мережу укриттів на випадок ракетного удару. Але не шляхом будівництва нових — натомість місто просто забере у комунальну власність три старих сховища, які передає регіональне відділення Фонду держмайна. І які перебувають в більш-менш придатному стані, щоб в них можна було пересидіти кілька годин повітряної тривоги.

На одній з сесій міськради депутати мають вирішити, чи приймати на баланс міста одне з найбільших рівненських сховищ, площею 2555,5 м2 — на колишньому радіозаводі. Два інших, значно менших за розмірами сховища, пригодяться мешканцям мікрорайону «Льонокомбінат» і тим, хто живе та працює неподалік хлібзаводу «Рум’янець». Бо одне розташоване на вулиці Фабричній, 2 і має площу 592,1 м2, а інше знаходиться на вул. Білій, 35 і має всього 162 «квадрати».

Джерело Рівне вечірнє.

Олеся Смоловик, начальниця міського управління комунальною власністю:

— На вимогу Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» зазначені об’єкти мають використовуватися тільки за цільовим призначенням та не відчужуватися у приватну власність.

Що цікаво, до розгляду питання на «бюджетній» комісії міські депутати так і не дійшли — бо раптово завили сирени повітряної тривоги і їм самим довелося залишити всі папери на столах та спускатися в укриття.

Олена РАКС