РФ і Білорусь можуть розпочати наступ 15 грудня – Ярош

Військові Росії та Білорусі можуть розпочати спільний наступ із території Білорусі на західні області України та Київ. Атака на Луцьк, Рівне й Житомир, та "обстріли Києва" можуть розпочатися вже 15 грудня, вважає командувач Української добровольчої армії, екс-нардеп Дмитро Ярош. Він посилається на інформацію від неназваних "партнерів із антиросійського блоку".

"Можливо, спробують атакувати Луцьк, Рівне, Житомир, і обстрілюватимуть Київ… Тому будьте готові й до цього", – зазначив Ярош, додавши, що до атакувальників також увійдуть завербовані до ПВК Пригожина.

Єдиної думки щодо участі Білорусі у війні РФ проти України у військових немає. Так, Міноборони та Генштаб не раз озвучували інформацію, що республіка готується до своєї участі у так званій "спецоперації"; щоправда, "активна підготовка" до вторгнення поки що нібито не фіксується. У свою чергу очільник української розвідки Кирило Буданов стверджує, що РФ перекидає до Білорусі виключно оборонне озброєння, за допомогою якого неможливо вести наступ. А експерти Арестович і Жданов кажуть, що інформація щодо РБ тиражується Росією виключно для того, щоб вплинути на Лукашенка та змусити його взяти участь у війні, проте той твердий у своїй позиції.