Рекреаційні зони на вулиці Степана Бандери розчищають у Рівному

В районі вулиці Степана Бандери комунальні служби у найближчий місяць активно розчищатимуть зелені зони від аварійних дерев, вивозитимуть сміття та наводитимуть лад. Напередодні, представники муніципальної влади, екологи та керівники профільних служб міста провели тут виїзну нараду, аби визначити фронт робіт та призначити відповідальних.

За інформацією «Рівненських новин».

“Основне – очистити наші річки. Це вкрай важливо для довікілля. Важливо, щоб у наших водоймах був кращий протік води і вони не перетворювались на порослі хащами болота. Зараз, ми бачимо, скільки тут сміття. Я дивуюсь, звідки воно могло назбиратись в такому об’ємі, але в будь якому разі так не може продовжуватись. І тримати в такому стані зелені зони міста – неприпустимо. Особливо, якщо ми говоримо про практично центральну частину нашого міста. Теж саме стосується і мостів. Треба привести їх у належний стан. Крім того,  поприбирати до ладу узбіччя. Це буде зроблено нашими комунальними підприємствами, тобто на це великих коштів не буде витрачатися. Переконаний, що можна навчитися підходити до справи по господарськи і в майбутньому взяти собі “за правило” й до такого стану ситуацію не доводити. Щорічно, крок за кроком, виконуючи певні роботи, підтримуючи рекреаційні і водні зони міста у належному стані”, – зазначив Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, який, влесне, і став ініціатором проведення робіт.

До очищення рекреаційних зон залучили Трест зеленого господарства. Працівники підприємства повинні обрізати дерева і прибрати площі, які перебувають у них на обслуговуванні. ШЕУ – попрацює над тим, аби привести в належний стан дороги і тротуари, що знаходяться на його балансі.

“Сьогодні під час інспектування ми побачили, що багато дерев самосіву утворилося і проросло в рекреаційних зонах. Розуміючи, вкрай складний минулий рік, цьогоріч маємо намір навести лад по місту, прибрати сміття, яке утворилося на берегах річок. Так само в якнайшвидші терміни маємо прибрати дерева самосіву для того, щоб вони не руйнували укріплені сходження з землі. Всі завдання, які нам поставив Віктор Володимирович ми активно виконуємо і через деякий термін прозвітуємо їх виконання”, – каже директор Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима.

До слова, чиновники обіцяють, віднині проводити такі роботи щороку, аби рекреаційні зони міста виглядали належним чином.