Прем'єр-міністр Денис Шмигаль допустив введення локдауну на новорічні свята

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час Кабміну, що уряд готується до всіх можливих сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину на зимові свята.

«Про введення більш жорстких заходів зараз мова не йде. Але ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня — період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати», - пояснив він.

За його словами, уряд розробляє план реагування у разі погіршення ситуації.

Прем'єр нагадав, що в Україні діють обмеження помаранчевої зони та карантин «вихідного дня».

«Вже зараз ми фіксуємо зменшення мобільності населення. За даними операторів мобільного зв’язку така мобільність знизилася до найнижчого рівня з часу повного карантину весною. Менша мобільність людей означає зменшення ймовірності зараження, а відповідно розривається ланцюг захворюваності. Результатом всіх цих заходів має стати вихід на плато за кількістю захворілих на початок грудня», - додав Шмигаль.

Раніше міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, що жорсткий карантин на період новорічних свят, про який бізнесу і сфері культури буде відомо заздалегідь, допоможе спрогнозувати збитки.