Працівник енергорозподільчої компанії виманив кошти за встановлення лічильників у 25 людей

На Рівненщині у поліцію звернулись 25 людей та повідомили, що працівник енергорозподільчої компанії взяв у них гроші за встановлення лічильників, але не зробив цього. Про це 16 червня повідомили у пресслужбі Нацполіції області. У Рівнеобленерго Суспільному розповіли, що працівник звільнився, а за шість років роботи скарг на нього не було.

Працівник місцевого відділення енергорозподільчої компанії у колишньому Березнівському районі отримував гроші від клієнтів, а замовлення не виконував, повідомили у пресслужбі поліції. В обов'язки 26-річного жителя Березного входило встановлення електролічильників.

"З березня минулого року по травень поточного він отримував від клієнтів кошти, втім, замовлення не виконував. Наразі поліцейські встановили 25 потерпілих — мешканців колишнього Березнівського району, яким він не встановив лічильник та не повернув гроші", — коментує речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

Загальна сума збитку становить понад 200 тисяч гривень, уточнила вона. Дізнавачі попередньо кваліфікували злочин як шахрайство, за цим фактом розпочали досудове розслідування.

За даними поліції, березнівчанин у скоєному зізнається, співпрацює зі слідством та запевняє, що збирає гроші, щоб повернути потерпілим.

Речниця "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова Суспільному повідомила, що чоловік працював на посаді інженера і звільнився у травні 2022 року.

"Працював шість років, скарг на нього ніяких не було. Дізналися ми про інцидент минулої п'ятниці (10 червня — ред. ), коли до начальника Березнівської дільниці прийшла жінка й розповіла про перерахування, які вона здійснювала на особисту карту колишнього працівника. Раніше таких випадків у нас не було", — коментує Алла Ліхачова.

Вона наголосила, що Рівнеобленерго проводить грошові операції з клієнтами на основі виписаних рахунків і через банківські установи. З працівників підприємства ніхто не має повноважень брати гроші готівкою чи на особисті картки.

За матеріалом Рівне.Суспільне.