Понад 20 мешканців Дубенщини виявили бажання бути членами добровільних формувань цивільного захисту при громадах

Понад 20 мешканців Дубенщини виявили бажання бути членами добровільних формувань цивільного захисту при громадах.

 Сьогодні вони пройшли інструктаж, щоб убезпечити своє життя під час виконання завдань за призначенням, а саме допомагати у ліквідації наслідків воєнної агресії росії на звільнених територіях нашої держави.

 Волонтерською групою з числа викладачів та студентів Дубенського фахового медичного коледжу проведено навчання з надання першої домедичної допомоги при станах, що загрожують життю.

 Працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області ознайомили їх із способами захисту від надзвичайних ситуацій, правилами користування засобами захисту, а також правилами поведінки в зоні надзвичайної ситуації та заходами безпеки під час виконання завдань.

 Нагадаємо, що добровільні формування цивільного захисту є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт.

До складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду.

Щоб долучитися до добровільних формувань цивільного захисту необхідно заповнити анкету на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua/ в розділі «Я прагну стати добровольцем».