Понад 150 тисяч гривень сплатили на Рівненщині підприємці за перевантажені авто

З початку цього року прокурорами до господарського суду Рівненської області пред’явлено 5 позовів на суму 268 тис грн в інтересах держави (в особі Державної служби України з безпеки на транспорті) про стягнення із суб’єктів господарювання плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими та/або великогабаритними транспортними засобами. 

Приміром, у березні 2021 року заступник керівника Здолбунівської окружної прокуратури звернувся до суду із позовом в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до одного з підприємців про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом. 

Так, при допустимих 40 т фактична повна маса транспортного засобу підприємця становила 58,4 т. За перевищення нормативних параметрів нараховано штраф 3723,00 євро, що склало трохи більше 120 тис. грн, 11 тисяч з яких підприємець сплатив одразу, а решту, 108 тис. грн, після рішення господарського суду Рівненської області.