Полював на рибу, а знайшов… міну

Про свою знахідку він відразу повідомив місцевих рятувальників. Небезпечний відрізок річки негайно було взято під охорону співробітниками міліції та подана заявка на знешкодження до облуправління МНС Рівненської області.

Боєприпас, зі слів любителя підводного полювання, знаходився за два десятки метрів від моста, що сполучує центр Млинова із околицями. Зважаючи на це, рух автотранспорту та прохід через міст був перекритий працівниками ДАІ, автомобілі бригад швидкої медичної допомоги та аварійної газової служби також чергували в безпечному місці. Адже річку перетинали декілька газових труб.

З самого початку пошуків виникли непередбачувані ускладнення. Дно річки було вщент «вистелено» десятками опор старого моста, відпрацьованими акумуляторами, металевими сітками, листами заліза тощо. До того ж холодна вода та негода ускладнювали роботу. Цілий день, міняючи один одного водолази занурювались на дно річки. Вибухонебезпечний предмет вдалося виявити лише вранці наступного дня. Знахідка виявилась 120 міліметровою мінометною міною часів Другої світової війни. Командир саперів  прийняв рішення підірвати її на 10 метровій глибині. Ще одне бойове завдання вололази-сапери МНС виконали.

Микола Прокопчук