Під вартою перебуває житель Костополя за незаконний збут метамфетаміну.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав 40-річному костопільчанину запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення застави 87 тисяч гривень. За скоєне йому загрожує від шести до десяти років позбавлення волі.

Викрили наркотоговця працівники карного розшуку відділення поліції № 2 (м. Костопіль). 27 вересня близько 19 години у своєму будинку він збув три дози метамфетаміну за 1000 гривень, що і підтвердила експертиза. Аналогічну оперативну закупку провели у липні цьогоріч. Коли оперативники та слідчі навідались до «бізнесмена», той саме збирався вживати наркотик. 

Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили один пакетик та фольгу із порошком, марихуану орієнтовною вагою 20 грамів та пристрій для вживання наркотиків.

40-річного костопільчанина затримали у порядку статті 208 КПК України. Йому повідомили про підозру у незаконному збуті наркотичних речовин, вчиненого повторно. 

Вчора, 29 вересня, із зали суд його відправили у слідчий ізолятор. 

Встановлено, що підозрюваний і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані із незаконним обігом наркотиків.

Крім того, наразі на розгляді суду перебуває кримінальне провадження за фактом збуту метамфетаміну: злочин поліцейські задокументували у 2019 році. Тоді суд обрав запобіжний у виді тримання під вартою із правом внесення застави в сумі 38 тисяч гривень. Чоловік їх сплатив та знову вчинив аналогічний злочин.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Рівненської області