Поліцейські викрили рівнянина, який придбав сертифікати про щеплення через «Telegram»

Легковик «Seat Ibiza», припаркований із порушенням ПДР, виявив на вулиці Пушкіна обласного центру екіпаж поліцейських о 21:30 вчора, 29 жовтня. 

 Інспектори прийняли рішення вказати водієві на порушення та підійшли до авто, в салоні якого були люди. Побачивши поліцейських, ті заметушилися.  У працівників поліції виникла підозра, що у авто можуть бути заборонені до обігу речі. Водій – 18-річний житель Рівного під час спілкування із правоохоронцями також нервував. Під час проведення поверхневої перевірки на підставі статті 34 ЗУ «Про Національну поліцію» у салоні  поліцейські виявили сертифікати про щеплення від COVID-19, однак QR-код на документах не зчитувався. 

На місце події негайно викликали слідчо-оперативну групу, яка оглянула та вилучила 13  сертифікатів із ознаками підробки. 

У рамках кримінального провадження дізнавачі, спільно з працівниками карного розшуку Рівненського РУП та кіберполіцейськими проводять всі необхідні слідчо-розшукові заходи для встановлення точного порталу продажу сертифікатів та IP-адрес.