Поліцейські Рівненщині продовжують перевіряти дотримання карантинних заходів

Із часу запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в області від 26 жовтня працівники поліції за результатами проведених вибіркових перевірок щодо дотримання обмежувальних заходів склали на суб’єктів господарювання або їх працівників 118 протоколів за частиною 1 статті 44-3 КУпАП. 

Зазначені порушення стосувалися повної відсутності сертифікатів або їх наявність із однією дозою вакцини, а також перевищення допустимої кількості пасажирів у транспорті. 

Крім того, за ігнорування маскового режиму або відсутність документів, що посвідчують особу, працівники поліції винесли на громадян 480 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП.

А за трьома фактами використання підроблених сертифікатів про вакцинацію відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 358 КК України: два кримінальних проступки задокументовано у Рівному та один — у Сарнах. 

Так, підробний документ про вакцинацію поліцейські виявили у працівниці одного із торгових закладів в обласному центрі, а в автомобілі 18-річного рівнянина — 13 фіктивних сертифікатів про щеплення. 

Також до Сарненського районного відділу поліції надійшло звернення від медиків про можливу підробку сертифікатів про вакцинацію, які виявили прикордонники під час митного контролю у громадян України. За цим фактом триває перевірка та встановлюються імовірні особи, причетні до вчиненого кримінального правопорушення. 

Нагадаємо, працівники поліції відповідно до п. 18 постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 мають право проводити перевірку документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки.

Контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів здійснюється на вулицях, у парках, інших громадських місцях (громадських будинках і спорудах, закладах громадського харчування, розважальних закладах (нічних клубах), громадському транспорті) тощо.

Крім того, відсьогодні працівники поліції блоку превенції мають значки «Вакцинований та захищений» і звертаються до громадян бути свідомими, дотримуватися встановлених обмежувальних заходів і подбати про власне здоров’я.