Поліські трофеї діда Володі

Неабияк вразив днями соціальні мережі мешканець  Зарічненщини Володимир Романович. Краянам давно відомо, що цей куточок області славиться дарами лісу, проте такі трофеї, які знайшов на тихому полюванні 67-річний Володимир Андрійович,  здивували навіть досвідчених грибників. Та ще й наприкінці жовтня, коли зазвичай білі гриби ростуть дуже неохоче.


Та й сам поліський грибник дивується – мовляв, уперше на його віку бачить, щоб боровики у цю пору росли так щедро. А досвіду у нього таки не бракує. Захоплюється Володимир Андрійович тихим полюванням із самого дитинства – ліс полюбив, щойно зіпнувся на ноги.  А в дорослому віці ще й робота була пов’язана  із зеленими поліськими шатами, адже працював у лісництві.
Не стало перешкодою для тихого полювання навіть те, що підводить зір. Єдина відмінність – гриби й кошику тепер стали значно більші за розміром. За сприятливої пори із села Муравин, яке адміністративно тепер є частиною Зарічного, дід Володя, як його кличуть сусіди і знайомі,  вирушає ледве не щодня. І намотує у пошуках грибів багато кілометрів. Має, звісно ж, за багато років і свої секретні грибні місця, до яких почасти навіть добратися непросто. Приміром, нинішнього вівторка найбільші гриби знайшов у важкодоступній заболоченій місцині.
Захоплення Володимира Андрійовича поділяє й одна з його доньок, а от інша - абсолютно байдужа до тихого полювання. Можливо, з часом вдатним грибником стане й хтось із трьох онуків.
До речі, односельчани знають діда Володю не лише як чудового грибника, а й і як добру та чуйну людину. Кажуть, що ніколи не відмовить у допомозі, завжди поставиться з розумінням і підтримає.
• Світлана Тубіна