Погода на Рівненщині: Ксантиппу змінить Юлія

Синоптики прогнозують подальше погіршення погодніх умов на території України, зокрема й на Рівненщині. Так, Наталя Діденко, традиційно розповіда.чи про погоду на своїй сторінці у Фейсбук, наголошує:

"Понеділок в Україні буде із сильним вітром. Ні. Понеділок в Україні буде із дуже сильним вітром. До нас йде циклон.

Поки що через Україну проходить атмосферний фронт циклону Ксантиппа.

А над Німеччиною вже формується циклон Юлія, який завтра прийде до нас і зумовить й отой дуже сильний вітер, і дощі, і мокрі сніги. Словом, негоду.

24-го лютого циклон Юлія принесе до нас опади із штормовим вітром.

Протягом дня опади зміщуватимуться разом із циклоном у східному напрямку, тому, наприклад, в другій половині дня понеділка основний вологий удар приймуть на себе східні області, а також Дніпро з районами, Сумщина, Запоріжжя.

Проте штормовий вітер бушуватиме у більшості областей України.

Дуже будьте обережними завтра через цей вітрисько!.. 

Хто злегковажить прогнозом, не закріпить усе цінне добро, не покладе парочку естетичних цеглин у власні кишені і його занесе вітром прямісінько у Чорне море, хай тоді не киває на синоптиків, я - попереджала.

І традиційно! Уникайте непевних конструкцій, білбордів, ЛЕПів, високих старих дерев і тривалого стояння-ходіння під аварійними балконами, та, й взагалі, під балконами.

Триматися традицій - це запорука безпеки та життя)".

Рівненський обласний центр з гідрометеорології прогнозує на 24 лютого помірний, місцями значний дощ та мокрий сніг; налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледицю; вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 15-20 м/с, пориви 25-28 м/с.

Температура впродовж доби 0-5º тепла.