Подружжя рівнян судитимуть за збут амфетаміну

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано 2 обвинувальні акти відносно чоловіка та жінки, жителів обласного центру. Їм інкримінують незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропних речовин, вчинені повторно (ч. 1 ч. 2 ст. 307 КК України).

У ході досудового розслідування працівниками поліції Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області задокументовано 4 факти незаконного збуту психотропної речовини «амфетамін» на території обласного центру зазначеними особами. Зокрема, у кожного з обвинувачених правоохоронці провели оперативні закупки у червні та грудні 2020 року.

Найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура