Питання об’єднання гімназії та школи привело у Млинів заступників міністра


Зустріч із заступниками міністра освіти і науки України Любомирою Мандзій та Петром Коржевським відбулася, як повідомляє прес-служба ОДА, у селищі Млинів. Високопосадовці відвідали Млинівську гуманітарну гімназію і Млинівську ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (опорний заклад), а також поспілкувалися з освітянами, представниками влади та громади. Було розглянуто питання оптимізації мережі шкіл. Окрім того, Любомира Мандзій розповіла про зміни в системі освіти та відповіла на запитання мешканців громади.

Зустріч відбулася з ініціативи народного депутата України Олександра Аліксійчука, який запропонував всім сісти за стіл перемовин  і напрацювати спільне рішення щодо питання об’єднання гімназії та школи.

Навчальні заклади розташовані неподалік один від одного. Школа розрахована на 1296 учнів, проте там навчається 472 дитини, у гімназії освіту здобувають 289 школярів. В опорному закладі зроблено сучасний ремонт, у користуванні дітей нове обладнання, власний кінотеатр, вуличні тренажери та ін. За бажанням батьків учні гімназії, перейшовши навчатися у школу,  можуть довчитися  за попередньою навчальною програмою. Вчителям пропонують працевлаштування в школі.

«Діти  у великій учнівській спільноті краще навчаються, розвиваються та соціалізуються. Вони відчувають конкуренцію і краще демонструють результати»,- розповіла Любомира Мандзій. 

«Давайте всі проблеми вирішувати із позиції потреб дитини, її можливості  будувати якісну освітню траєкторію. Робімо життя наших дітей яскравішим, цікавішим, щоб вони мали всі умови для навчання та розвитку», – звернувся до учасників зустрічі Петро Коржевський.

Питання реорганізації шкіл належить до компетенції селищної ради, до бюджету якої надходить освітня субвенція.

«Через неоптимальну мережу шкіл у селищі бюджет Млинівської ОТГ втрачає 5 млн грн щороку. Саме тому лише 5 %  надбавки за престижність отримують освітяни громади», – зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.