Пісківська громада чекає на інвесторів

Після об’єднання Пісківської та Пеньківської сільських рад Костопільського району утворилася Пісківська ОТГ – найменша на Рівненщині. Тут проживає 2,7 тисячі мешканців. Одна перевага – населені пункти ОТГ розміщені у близькому сусідстві з райцентром Костопіль, мають хороше транспортне сполучення із ним, тож зручно доїжджати у місто на роботу. Залишилось закінчити дорогу до Мар’янівки.

Як розповів голова Пісківської ОТГ Василь Ярмольчук, бюджет громади формується за рахунок плати за землю, від лісового збору, є й орендатор землі. Бюджет більш ніж скромний, тому в Пісківській ОТГ кожному інвестору раді. До речі, тут для них непогані умови, бо і земля є, і близько до траси, залізниці,  і робочі руки знайдуться…

– А головне – підтримка влади, – каже голова Костопільської РДА Олександр Коваль. – Ми зацікавлені, щоб у згадану ОТГ, як і в інші, прийшли інвестори. І дуже раді за громаду, що Рівненська обласна рада на своєму сесійному засіданні 6 грудня погодила  надання надр у користування товариству з обмеженою відповідальністю «ЕКОТОРФ» для видобування торфу на ділянці № 1 родовища Пісково. На початку діяльності це дванадцять нових  робочих місць – для сільської місцевості це щось. Оскільки товариство зареєструється за місцем діяльності, то і податки сплачуватиме так само.

Депутатів Рівненської обласної ради переконав проголосувати  за надання надр у користування  голова Пісківської ОТГ Василь Ярмольчук, який розповів, що ОТГ і ТзОВ «ЕКОТОРФ»  уклали договір про соціальне партнерство, згідно з  яким інвестор побудує автобусні зупинки, обгородить кладовище, клуб…

– Чоловіки, які виявили бажання розробляти родовище, схоже, мають серйозні наміри, – припускає  голова Пісківської ОТГ Василь Ярмольчук. – Бо вже викупили занедбане картоплесховище, зробили капітальний його ремонт, благоустроїли територію навколо нього. Любо глянути. Тож хочеться, аби вони якомога швидше впоралися  з бюрократичною тяганиною і почали працювати. Запрошуємо до себе й інших інвесторів.

За матеріалами «Голос України»