Перш ніж перераховувати кошти невідомим, зателефонуйте до поліції та до рідних!

Черговою жертвою шахраїв стала 77-річна жителька Млинова, яка перерахувала 22 500 гривень, «рятуючи» свою невістку від кримінальної відповідальності.

Близько 14.30 вчора, 24 лютого, на мобільний пенсіонерки зателефонувала невідома. Представившись працівником прокуратури, повідомила, що її невістка виходила із торгового центру та зачепила коляску, внаслідок чого із неї випала та травмувалася дитина. За звільнення від кримінальної відповідальності винуватиці події свекрусі запропонували сплатити 18 тисяч гривень. Зіславшись на вихідний у банках, пенсіонерка зауважила, що не має такої можливості. Та шахрайка наполягла, аби та якнайшвидше здійснила переказ задля «порятунку» рідної людини і пішла до найближчого супермаркету, де наявний термінал. Жінка так і зробила, але весь час була на зв’язку із аферисткою, яка їй продиктувала номери карткового рахунку та мобільного, на які млинівчанка перерахувала в загальному 22 500 гривень.

За фактом шахрайства слідчі Млинівського відділення поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують у черговий раз громадянам не робити поспішних і необдуманих учинків, коли йдеться про будь-які фінансові питання у телефонному режимі. Навіть, якщо вам повідомили про якусь неприємність із рідними, сконтактуйте з ними або одразу зверніться до поліції. Але у ЖОДНОМУ РАЗІ не перераховуйте власні кошти невідомо на чиї рахунки!

-- Відділ комунікації поліції Рівненської області