Переобрали трьох директорів комунальних закладів культури Рівненщини

Сьогодні відбулися засідання конкурсних комісій з проведення конкурсного добору на посади директорів трьох комунальних закладів культури.

На першому засіданні члени комісії обирали директора-художнього керівника КЗ «Рівненський академічний обласний театр ляльок». Очолити цей заклад виявили бажання два кандидати – Віктор Мазур та Володимир Данилюк. Однак, Віктор Мазур не був допущений до участі у конкурсі. Його документи не відповідали всім вимогам. Так, членам комісії своє бачення розвитку закладу представляв лише Володимир Данилюк. Заслухавши кандидата та провівши з ним співбесіду, конкурсна комісія обрала його переможцем конкурсу. До слова, він очолює цей заклад з 1997 року. За нього проголосували всі 8 присутніх членів комісії. Повідомили на сайті Рівненської обласної ради.

(Володимир Данилюк)

На другому засіданні конкурсна комісія визначалася з кандидатом на посаду КЗ «Рівненський обласний академічний український музично-драматичниий театр». Свої документи на участь у конкурсі подав лише один претендент – Володимир Петрів.

(Володимир Петрів)

Голова комісії Олексій Бучинський відзначив регалії Володимира Петріва. Зокрема, він майже 25 років очолює драмтеатр. У 1997 році отримав звання «Заслужений артист України», а у 2010 році Указом Президента України йому присвоєно звання «Народний артист України». Також Володимир Петрів став Лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, за роль Богдана Хмельницького у виставі «Берестечко» за романом Л. Костенко. Після проведеної співбесіди з кандидатом на посаду, всі члени комісії проголосували одностайно за Володимира Петріва.

- Це безумовний авторитет та лідер цього закладу, - додав Олексій Бучинський.

На останньому засіданні члени комісії розглянули подані документи від кандидатів, які виявили бажання зайняти вакантну посаду директора КЗ «Рівненська обласна наукова бібліотека». Свою заяву на участь у конкурсі подав лише один претендент - діюча керівниця Валентина Ярощук.

(Валентина Ярощук)

Вона представила членам конкурсної комісії своє бачення розвитку закладу на найближчі 5 років.

Після чого конкурсна комісія перейшла до голосування. Всі 9 голосів – за Валентину Ярощук.

Рішення щодо переможців конкурсів будуть винесені на розгляд чергової сесії обласної ради. Після цього голова ради має підписати з кожним із них контракт на 5 років.