Перед судом постануть четверо учасників організованої групи за торгівлю наркотиками через мережу інтернет

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скеровано для розгляду до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню чотирьох жителів міста Рівне у складі організованої групи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч.3 ст.311, ч.3 ст.313, ч.1 ст.306 КК України.

Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури та оперативного супроводу працівників управління боротьби з наркозлочинністю в Рівненській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України встановлено, що троє чоловіків віком 24, 30 та 34 роки та 30 – річна жінка здійснювали торгівлю наркотичними засобами через мережу інтернет, використовуючи месенджер «Telegram». Отримані від протиправної діяльності кошти в сумі понад 200 тис. грн. зловмисники використали для продовження своєї злочинної діяльності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних речовин.

Санкція статті передбачає покарання у виді  позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.