Перед судом постане 39-річний житель Рівненського району, який у стані сп’яніння скоїв смертельне ДТП

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування та за погодження прокуратури скерували до суду кримінальне провадження за частиною 3 статті 286-1 КК України. Зловмиснику загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, автопригода із летальним наслідком сталася 18 вересня минулого року на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Дмитрівка колишнього Гощанського району.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 39-річний житель села Дмитрівка, керманич «Audi A6», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не маючи права на керування транспортним засобом, завчасно не увімкнув покажчик повороту при перестроюванні на іншу смугу руху та допустив зіткнення із автомобілем «Honda Accord». Останнім транспортним засобом керував 31-річний житель міста Обухів, який не мав технічної можливості уникнути зіткнення.

Крім того, відповідно до експертизи в автомобілі «Audi» була технічно-несправна гальмівна система, яку міг виявити водій під час технічної експлуатації.

У результаті ДТП постраждали двоє жителів Київщини. Водій автомобіля «Honda» отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а його пасажир, 47-річний житель міста Біла Церква, від отриманих травм через декілька днів помер у лікарні.

39-річний зловмисник свою вину не визнає та не сприяв слідству.

У рамках кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, слідчий СУ повідомив йому про підозру за частиною 3 статті 286-1 КК України.

Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скеровані на розгляд суду.