Пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО/ООС вшанували на Рівненщині


Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Державне свято встановлено на честь початку цього дня двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Революції Гідності 2013-го.

Тож, сьогодні з нагоди Дня Гідності та Свободи у Рівному вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Зокрема, до могил Героїв, до Дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв, загиблим в АТО, і Стіни Небесної сотні були покладені квіти.

У вшануванні пам’яті та покладанні квітів взяли участь перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, заступниця голови Рівненської ОДА Іванна Смачило, а також представники Рівненської обласної ради, Рівненської міської ради, правоохоронних органів, громадськості, ЗМІ, духовенства.

«День Гідності та Свободи символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Вдячний усім учасникам українських Революцій, адже завдяки їхньому прикладу в нашій державі виростають нові вільні покоління, для яких свобода — це не пусте слово, а найвища цінність. Цінність, яку ми готові відстоювати. Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу! З Днем Гідності та Свободи!», - звернувся до присутніх перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Додамо, що з нагоди Дня Гідності та Свободи у всіх районах Рівненщини відбуваються заходи різного спрямування – це культурно-меморіальні події, зокрема освітні, мистецькі й просвітницькі проєкти, присвячені темі гідності, свободи та боротьбі за права людини, утвердження державної незалежності України.

У Рівному, на майдані Незалежності, триває виставка світлин «Зима, що нас змінила». Там представлені фотографії зими 2013-2014, зроблені на київському Майдані під час Революції Гідності, розстрілу Небесної Сотні. А також світлини з рівненського Майдану Незалежності, акцій під ОДА, церемоній поховання загиблих рівнян-Героїв Небесної Сотні.

Також сьогодні у Рівному, на майдані Незалежності, о 19:00, планується запалення лампадок, як вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення Героїв Небесної Сотні.

 

Рівненська ОДА