Острозький військовий ліцей відкрив двері для майбутніх вступників

У комунальному закладі «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» відбувся День відкритих дверей. З різних районів Рівненщини сюди з’їхались учні середніх шкіл разом з родичами та батьками.

Керівництво військового ліцею ознайомило гостей з умовами вступу та системою навчання. Майбутні абітурієнти виявили високий інтерес до навчального закладу. Присутні дізналися про гуртки і секції, що працюють на базі ліцею, а також про дозвілля та участь ліцеїстів у різних військово-патріотичних заходах.

– Ми проводимо набір випускників дев’ятих класів 2019 року віком 15-16 років. Учні отримують повну середню освіту, допрофесійні знання і навички з військової та фізичної підготовки, – розповідає виконуючий обов’язки начальника ліцею підполковник Ігор Приступа. – Сьогодні на двох курсах у нас проходять навчання 126 вихованців. Цього року плануємо зарахувати 72 людини, проте бажаючих набагато більше, адже наш заклад вже дев’ять років поспіль займає перші місця серед військових ліцеїв України. Щорічна кількість вступників в середньому складає 150-200 осіб.

Як зазначила заступник начальника ліцею з навчально-виховної роботи Тетяна Матласевич, це насамперед заходи профорієнтаційного спрямування. Проводимо їх два рази на рік. Ми пропонуємо юнакам вступити у заклад першої ланки військової освіти, де в подальшому їх буде зорієнтовано до вступу у вищі військові навчальні заклади Збройних Сил України та інших силових структур.

Крім того, офіцери-вихователі провели для гостей екскурсію по закладу, продемонструвавши умови, в яких живуть і навчаються курсанти.

Олексій Мосейченок. Фото автора