Острозька багатопрофільна лікарня отримала кисневу стацію

В хвилю коронавірусу кисневі станції вкрай важливі для збереження життя хворих. Вони виробляють кисень із повітря, що так необхідно для лікування пацієнтів із COVID-19., вона здатна перекрити потребу у кисні до 100 балонів на добу та має низьке енергоспоживання. Це гарантує для медзакладу забезпечення власним киснем для більшої кількості ліжок.

На місці були присутні перший заступник міського голови Михайло Кирийчук та заступник міського голови Олександр Харчук
За словами в.о. головного лікаря КНП «Острозька багатопрофільна лікарня» Віталій Бойко, модульна киснева станція надана для Острозької багатопрофільної лікарні за рахунок централізованої поставки з Міністерства охорони здоров’я. Дана киснева станція виробляє 30 тис. літрів кисню на годину на добу це орієнтовно 720 тис літрів. Якщо перевести в балони, дана киснева станція може виробити 100 балонів з наповненням їх киснем.

 В найважчі часи коли було багато хворих на COVID, нам на цілу добу вистачало 100 балонів кисню. Тобто, потребу по кисню, яка була в попередні роки станція буде перекривати. Станція споживає 45 кв. електроенергії за годину, якщо буде працювати на повну потужність цілий місяць. Орієнтовні витрати на світло будуть 200 тис. грн., це значно економніше ніж балонний або рідкий кисень і це запорука безперебійного постачання кисню для пацієнтів, - додав в.о. головного лікаря КНП "Острозька багатопрофільна лікарня" Віталій Бойко.

Паралельно буде залишатись і діюча криогенна ємність і буде підключатись нова киснева станція, яка виробляє кисень з повітря.Також, буде залишатись магістраль для підключення балонів на випадок коли не буде електроенергії.

Прогнозоване введення станції в експлуатацію - 1 вересня 2022 року.

Острозька Міська Рада