Операція «Мак» триває: поліцейські продовжують виявляти незаконні посіви нарковмісних рослин

Факти кримінальних правопорушень задокументували дізнавачі територіальних підрозділів та розпочали досудове розслідування за статтями 309, 310 КК України.

Так, учора, другого серпня, співробітники карного розшуку відділення поліції №1 (м. Рівне) Рівненського РУП на присадибній ділянці жителя села Ставки у Рівненському районі виявили 475 рослин маку. Чоловік пояснив, що вирощував мак для власних кулінарних потреб.

А мешканця селища Клевань на незаконному вирощуванні нарковмісних рослин викрили оперативники управління по боротьбі з наркозлочинністю в Рівненській області. Під час огляду в господарстві 32-річного чоловіка, окрім п’яти рослин коноплі, було виявлено та вилучено суху подрібнену речовину зеленого кольору, зовні схожу на канабіс. 

Вилучену речовину та зразки рослин у рамках кримінального провадження скерували на дослідження.  

Нагадаємо: за посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена кримінальна відповідальність. Такі протиправні дії караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція Рівненщини