Очільник ОДА взявся вирішувати проблеми з аеропортом "Рівне"

Фото РОДА

"Задля збільшення притоку літаків аеропорт «Рівне» необхідно доукомплектувати обладнанням" - йдеться на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Таку проблематику озвучив керівник Міжнародного аеропорту «Рівне» Ігор Насинюк голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю та його заступнику Ігорю Тимошенко під робочої зустрічі на території летовища.

Сьогодні, попри те, що злітні полоси рівненського аеропорту вважаються одними з кращих в Західній Україні, він не може приймати великогабаритні літаки «Боїнг» через злітно-посадкову смугу (руліжку) неналежної якості. Крім того, на летовищі відсутня необхідна техніка для обслуговування «Боїнгів».

«Сьогодні з нашого аеропорту літаки MD чотири рази на місяць перевозять туристів до Шарм-ель-Шейху. Ще біля десяти вильотів на місяць здійснює мала авіація. За радянських часів з міжнародного аеропорту «Рівне» здійснювалося біля 900 вильотів на місяць. Тому моя позиція однозначна: нам потрібно думати не як зекономити, а як допомогти заробляти рівненському аеропорту, адже в нього є потенціал», - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Наразі в ОДА працюють над тим, аби отримати гарантії від провідних авіакомпаній, таких як «МАУ», що за умови необхідної укомплектації аеропорту вони почнуть користуватися нашим летовищем.

«Їх неодноразово цікавила співпраця з нами, проте завжди не вистачало коштів та принципової позиції влади. Віднині так не буде. Я, як керівник області, задію всі механізми для відродження міжнародного аеропорту «Рівне» та його економічного зростання. Процес пішов», - заявив Віталій Коваль.

Також очільник області поспілкувався із колективом аеропорту. Головна їхня біль сьогодні – не систематичність виплати заробітної плати.

Віталій Коваль наголосив, що подібні робочі зустрічі будуть регулярними, доки не буде напрацьовано ефективну дорожню карту для виведення аеропорту із фінансової кризи.

Варто зазначити, що з початку 2019 року рівненський аеропорт вже прийняв понад 8500 пасажирів, з яких 2800 - громадяни Республіки Білорусь.