Нові методики лікування патентують медики Рівненщини


Ефективність нового методу вже підтверджена 5-ма тисячами операцій. Крім того, винахід рівненчан вже почали практикувати колеги зі столиці та Харкова. Для медиків він зручніший, а для пацієнтів - безпечніший. Тож незабаром запатентований рівненськими медиками новаторський метод (український спосіб лапараскопічної холецистектомії) презентують світовому загалові під час міжнародного форуму у Відні.
Розкрити свій професійний потенціал та вдосконалювати технології вдається завдяки сучасному обладнанню, акцентує Юрій Семенюк. Його в центр лапароскопічних малоінвазивних хірургічних втручань обласної клінічної лікарні закупили за кошти цільової субвенції з держказни. Така бюджетна підтримка дозволяє модернізувати медичну галузь Рівненщини та підвищити рівень обслуговування пацієнтів.
На Рівненщині є всі умови, аби лікувати людей за європейськими технологіями: медична галузь області не стоїть на місці – йде постійний поступ і модернізація, як і вимагає Президент України, резюмувала заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад.
Загалом щорічно в Центрі оперують більше тисячі пацієнтів, а це європейський стандарт, резюмував Юрій Семенюк.
• Вл. інф.