Нічні обстріли України: масові запуски ракет зафіксували з території Білорусі

У ніч проти 25 червня у Білорусі зафіксували масові запуски ракет російськими Військово-повітряними силами у сторону України.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн», яка аналізувала записи переговорів російських пілотів.

За даними групи, перший запуск був приблизно о 3:45 з повітря. Імовірно, йдеться про вильоти бомбардувальників з рф, оскільки інформації про вильоти з Білорусі (Барановичі, Лунинець, Ліда, Мачулищі) у групи не було.

«Схема раніше була такою: зліт авіації з аеродромів рф, вхід у повітряний простір Білорусі, підліт близько до кордону з Україною, запуск ракет, поки літак над Білоруссю (щоб його не збили), розворот. І назад теж повертаються до рф», — зазначає «Беларускі Гаюн».

Аналітики припускають, що люди не чули винищувачів/бомбардувальників, ймовірно, через їхню роботу на великій висоті. Натомість у небі можна було спостерігати специфічний слід після запуску ракет.

Протягом ночі моніторингова група зафіксувала низку запусків ракет у сторону України з боку міста Наровля у Гомельській області Білорусі: чотири ракети о 5:35-5:38, дві ракети о 5:55 та ще дві — о 5:59.

Куди цілили окупанти?

Близько 5 ранку Житомирська військова адміністрація під час повітряної тривоги повідомила про вибух та закликала людей не поширювати фото/відео з ним. Про руйнування та постраждалих наразі не повідомлялося.

Міський голова Житомиру Сергій Сухомлин розповів, що вночі навколо міста були обстріляні військові об’єкти. Обстріли тривали з літаків з території Білорусі. Сумарно по військових частинах та обєктах навколо міста було запущено 24 ракети. Сухомлин не коментує, чи були жертви та руйнування, але зазначив, що у самому Житомирі «прильотів» не було.

Також відомо, що вночі ракетного обстрілу зазнало селище Десна у Чернігівській області. Оперативне командування «Північ» повідомило, що з території Білорусі (з літаків та із землі) по селищу випустили 20 ракет. Є руйнування об'єктів інфраструктури, але, попередньо, минулося без втрат.

За матеріалом Hromadske.ua