Найвищий захист від коронавірусу дає щеплення після хвороби

Найвищий захист від COVID-19 у тих, хто перехворів та після цього вакцинувався.

Рекомендації від громадської організації INSCIENCE у Фейсбуці публікує Міністерство охорони здоров'я.

"Найвищий захист від COVID-19 мають ті, хто перехворів та після цього вакцинувався. Невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що хронічні захворювання при цьому є показанням для вакцинації, адже організм таких людей більш вразливий до вірусу, і вони мають вищий ризик ускладнень та смерті.

 

 

Чи безпечно вакцинуватися, якщо у вас багато хронічних захворювань? На які симптоми звертати увагу після... Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Friday, November 12, 2021

Водночас в МОЗ наголошують, що перед вакцинацією чи після неї не потрібно пити препарати, які розріджують кров.

"Категорично заборонено приймати ці препарати профілактично. Немає дослідження, яке говорить про таку необхідність. Препарати, що розріджують кров, мають побічні ефекти. Їх приймають лише за призначенням лікаря", - наголошується у повідомленні.

За минулу добу, 11 листопада, виявили 24 058 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 3 179 577 осіб; летальних випадків – 75 607.

Від початку вакцинальної кампанії проти коронавірусної хвороби щеплено 11 986 077 людей, з них отримали дві дози - 8 422 334 людини.